Hvordan skaffer man sig af med biler?

Hvordan skaffer man sig af med biler?

Ved du egentlig, hvordan man bedst skaffer sig af med bilen derhjemme i garagen eller den større samling af såkaldte “rustbunker” på den bedste måde? Det vil vi forklare nærmere om i denne artikel.

Det første, du skal se nærmere på, er, hvordan standen ærligt er på de enkelte køretøjer, for måske er bilerne i så fin en stand, at de kunne tåle at blive solgt på et egnet sted, der har specialiseret sig i at sælge biler, såsom biltorvet.

Men måske har du måttet sande, at nogle af de biler, du ligger inde med, for lang tid siden overskred sidste kørselsdato, så du ikke med god samvittighed kan sælge dem videre til brugerne, der agter at anskaffe sig nye biler, der kan bruge til at køre rundt i.

Så er den eneste udvej måske at sælge bilens dele, der stadig kan bruges som reservedele på andre brugbare bilmodeller af samme eller lignende art, og afhænde resten til en skrothandler, hvor du trods alt kan få lidt penge for den eller måske lade den indgå som afslag i en byttehandel til en ny bil hos en bilforhandler.

Dog skal der lyde en advarsel herfra omkring, at der findes forskellige udbydere af skrotpriser, hvorfor det er værd at undersøge markedet først, før du siger ja til det første tilbud, bare fordi du gerne vil slippe af med det bilvrag nemt og tjene hurtige penge.

Men hvad du under ingen omstændigheder må gøre, og som man desværre oplever, at nogle mennesker gør, er at efterlade bilerne andre steder i naturen.

Det ses blandt andet, hvis ejeren ikke kan få nogle penge for resterne af bilen nogle steder, hvorfor vedkommende dumper bilen et øde sted, på en vej, eller skubber dem i havnen. Udover, at man kan risikere at få en klækkelig bøde for den handling, så er det også miljøsvineri i stor skala.