Find den lokale bedemand i Randers

10 november 2021
Astrid Pedersen

editorial

Det er de færreste som ikke frygter den dag et elsket menneske går bort. Uanset om der er tale om en kær ven, et nærtstående familiemedlem eller en kæreste eller ægtefælle vil et dødsfald altid medføre en sand lavine af sorg og savn.

Selv om dødsfaldet er ventet, for eksempel som følge af længere tids sygdom eller alderdom, kan man ganske enkelt ikke forberede sig på den dag hvor ens kære ikke er mere. Mange efterlevende til nyligt afdøde beretter om en ubeskrivelig følelse som er både fysisk og mental, og som kan efterlade én i en tilstand af nærmest handlingslammelse.

Man kan få lyst til at trække sig helt tilbage fra omverdenen for at bearbejde de tunge følelser, eventuelt sammen ed andre pårørende. Men det er desværre inden for de første fjorten dage umiddelbart efter dødsfaldet at de praktiske opgaver skal løses.

Dødsboet skal vurderes og tømmes, og den afdødes tidligere bolig skal klargøres således at huset eller lejligheden kan komme videre i systemet. Arv og gæld skal gøres op, et eventuelt testamente skal læses, og diverse bank konti samt pensions ordninger realiseres. Og så er der selvfølgelig hele bisættelses arrangementet som skal sættes i stand.

Vælg en lokal bedemand til at hjælpe med begravelse eller bisættelse

Hvis du vil være sikret den bedste service i forbindelse med forberedelse af begravelse eller bisættelse bør du vælge en bedemand med et solidt lokal kendskab. På den måde er din bedemand bedst rustet til at varetage kontakt til eksempelvis kirke, kapel og krematorium, idet han eller hun på forhånd vil have kendskab til disse instanser.

Skal begravelsen eller bisættelsen foregå i Randers bør du således vælge en bedemand som residerer på de kanter, for eksempel den velrenommerede og ansete Begravelsesforretningen Per Wraa. Du kan kontakte bedemanden direkte via begravelsesforretningens hjemmeside på per-wraa.dk.

Flere Nyheder