Vinylplader for samleren og nybegynderen

29 oktober 2021
Miranda Denise Rendboe

editorial

LP’erne er tilbage for at blive 

Vinylplader giver en mere autentisk lyd, som du ikke finder på hverken CD eller kassettebånd. Du finder både nye og gamle titler på plade, mange artister er nemlig begyndt at udgive deres nye album på vinylplader. Dermed kan du høre The Beatles side om side med Adele, men på samme autentiske metode. Pladeafspilleren vækker opsigt i hjemmet og giver et autentisk look. Teknikken på LP’er er anderledes end CD’er MP3 og nyere musik. Musikken er nemlig indlæst digitalt på en CD, modsat en LP, hvor det er rillerne, der læses, og lyden er analog. 

Så sæt en vinylplade på, hør autencitteten og drøm dig tilbage til 60’erne. En samling vinylplader er noget, man kan mødes over med en øl i hånden, det gøres ikke på samme måde ved Spotify, der er ikke den samme hygge og mening i det.  

Justerbar afspiller og stort udvalg  

Noget man kan gøre ved en pladeafspiller, er at man kan justere den efter eget behov. Du kan justere på nogle funktioner i afspilleren, når den laves eller du bygger den, således at musikken lyder lige, som du vil have den. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, for at den virker, den kan sagtens købes færdiglavet, uden man skal justere noget. Men er man en ægte vinylfreak, så har man helt sikkert gjort dette i sine unge dage. 

Der findes 500 millioner sange pa LP modsat 150 millioner på en streamingtjeneste som Spotify, det gør udvalget meget større på LP, og at der er en masse musik udover de store genrer og artister. Der findes noget for enhver smag. Hos Gaffa sælger de mange forskellige LP’er, i udvalget kan du søge mellem nye, kommende, boxset og A-AA. LP’er kom til i 40’erne og har siden forbedret sig meget, lydkvaliteten har forbedret sig, og der er plads til flere sange. Så hop ind påhttps://www.gaffashop.dk/ og se deres udvalg.  

Flere Nyheder