Spar penge med en god forbedelse

29 september 2021
Lotte Hindsberg

Har du fået en ny bolig med trægulve, er det som udgangspunkt et godt tidspunkt at få afslebet gulvene inden du flytter dine møbler ind. Det er markant nemmere at slibe gulvene i en tom bolig, frem når den er fuld af møbler og nibs. Selv om det selvfølgelig er muligt. 

Inden du får afslebet dine gulve er det en god ide at lave en god og grundig forberedelse. Derved får du både pænere gulve og det koster mindre at få afslebet gulvene. Du kan læse mere om gulvafslibning her https://gulvkanonen.dk/.

Den vigtige forberedelse

Noget af det der er med til at få en flot afslibning, er at afslibningsmaskinen skal stoppe så få gange som muligt. Derfor er det vigtigt at ledninger er sat op, så man ikke skal stoppe maskinen for at fjerne dem. Sørg også for at få fjernet paneler, så du kan nemt kan komme helt ind til væggene og få pænere afslebet gulve.

Som noget af det første du skal gøre er at få vasket gulvene. Er de ikke vasket inden afslibning, vil det gamle snavs ende nede i trægulvene. Brug også tid på at gå gulvene igennem for løse søm. Er der løse søm, vil de rive det dyre sandpapir op, hvilke gør afslibningen dyrere og maskinen skal stoppe op.

Husk efterbehandling

Når dine gulve er blevet afslebet, er de helt nøgne og derfor ekstra modtagelige for skidt og snavs. Derfor er det vigtigt at de bliver efterbehandlet. Det kan enten være at de bliver lakeret eller hvis du foretrækker at de bibeholder det naturlige gyldne look, sæbe eller lud.

Du skal regne med at de mindst skal have tre omgange. De skal have nok til at det kan trænge godt ned i træet, men ikke så meget at gulvene ligger og svøber ind i vand og sæbe.

Flere Nyheder