Sådan holder du dig varm under udendørs aktiviteter

18 marts 2022
Marie Pedersen

editorial

Mange mennesker nyder, at bruge tid i naturen. Hvad enten det er aktiviteter som fiskeri, vandring, camping eller andet, så har naturen mange ting at byde på. For at gøre oplevelsen så god som muligt, er det vigtigt at være klædt på efter forholdene. Særligt hvis man er fysisk aktiv i længere tid ude i naturen, kan det være ubehageligt at blive våd af enten sved eller regn, og derefter blive nedkølet.

Outdoor

3-lags princippet

En god idé til dig, der trodser varslinger om regn og slud er, at huske tre-lags princippet, når du klæder dig på. Ideen er, at holde kroppen så tør som muligt, samtidig med at man holder vind og regn ude. Det gør man bedst ved at have et let, tætsiddende lag inderst, f.eks. uld eller et syntetisk materiale. Man bør undgå bomuld, da det binder fugt. Det inderste lag vil transportere sveden væk fra kroppen.

Det mellemste lag skal kunne isolere, og her er det en god idé med uld eller fleece. Det yderste lag skal være vand- og vindtæt. Afhængigt af dit aktivitetsniveau, årstiden og temperaturen, findes der en række forskellige jakker, der holder kulden ude og varmen inde.

Slidstærke jakker til vandring

Et bud på et godt yderste lag er Fjällräven jakker. Fjällräven har gennem mange år specialiseret sig inden for outdoor tøj til både mænd og kvinder. Med et stort udvalg inden for jakker, er der god mulighed for at finde én, der egner sig perfekt til din foretrukne udendørs aktivitet.

Vælg f.eks. den smarte Fjällräven Expedition Lätt Hoodie-jakke, som egner sig godt til de lidt varmere temperaturer, men som også kan bruges under en regnjakke eller en skaljakke. Har du planer om at skulle ud i krævende aktiviteter og uforudsigelige vejrforhold, så er Fjällräven Vidda Pro Jacket et godt valg. Denne slidstærke og funktionelle jakke har alle de kvaliteter, som erfarne outdoor-elskere sætter pris på.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Flere Nyheder