Sådan får du et bedre indeklima

30 september 2021
Steffen Hansen
image

Ligemeget om du bor i en lille lejlighed eller i et kæmpe hus, så er der nogle tiltag, du kan tage dig, for at sørge for, at der er et godt indeklima. Det er nemlig vigtigt, at man går op i, at der er et godt indeklima. Det er det fordi, et godt indeklima kan være med til at give mere energi, fjerne stress og mindske chancen for hovedpine.

Luft ofte ud

Den nemmeste måde hvorpå man kan få et godt indeklima, det er ved at sørge for, at man lufter ud ofte. Dette skyldes, at man så kan få skiftet luften ud, som befinder sig i boligen. Hvis man har muligheden for at lave gennemtræk, så er dette klart at foretrække, da det vil kunne klare udluftningen hurtigere. Med et gennetræk anbefales det, at man lufter ud 5-10 minutter et par gange om dagen.

Udskift luften med ventilation

Hvis du ikke har tiden eller overskuddet til, at sørge for at lufte ud flere gange om dagen, så anbefales det, at du får installeret en ventilation. Med en ventilation, så kan du nemlig få udskiftet luften helt automatisk løbende. En ventilation skifter nemlig kort fortalt luften ud med luft, som bliver suget ind via. en ventilationsskakt.

Det gode ved en ventilation er, at man også kan få dem med en slags filter. En slags filter, som kan fjerne dårlige partikler, og derved være med til at optimere indeklimaet i ens hjem, da de dårlige partikler bliver sorteret fra.

Læs mere om filtre her: https://www.billigfilter.dk/shop/ventilationsfilter/genvex-filter/

Undgå stearinlys

Hvis det er muligt, så anbefales det, at man undgår at bruge stearinlys. Dette skyldes, at man ved at bruge stearinlys faktisk bruger den friske luft i rummet og udskifter den med dårlig luft, som ikke gavner dig som menneske. Undgå derfor at bruge stearinlys for ofte, selvom det er skide hyggeligt.

Flere Nyheder