Nære relationer er vigtige for misbrugere

04 januar 2019
Lykke Holzmann Søby
image

Misbrug af stoffer og alkohol kan være med til at isolere misbrugeren og ødelægge dennes relationer til andre mennesker, derfor er genopbygning af nære relationer nøglen til at få et bedre liv når man er blevet ædru. Det er meget vigtigt at have stærke forhold til andre mennesker, da de hjælper os til at komme videre i tilværelsen – uanset om vi er misbrugere eller ej. Social støtte betyder meget når vi taler om sundhed, trivsel og livskvalitet.

Det er især endnu vigtigere for folk der forsøger at komme ud af et misbrug, og arbejder mod at blive ædru. Alt den kærlighed og støtte de kan få fra familie og venner giver dem håb og kan gøre dem raske hurtigere. Men det kan være svært at misbrugere – i løbet af deres tid som afhængige, måske ikke altid har behandlet deres relationer så pænt som man kunne ønske sig og måske har de skadet nogle af de vigtigste forhold.

Misbrug kan skade forhold

Misbrug kan gøre livet svært, da det ødelægger meningsfulde relationer. Ofte vil en person med et misbrug, prioritere det at få fat i stoffer eller alkohol over alt andet – også andre mennesker. Og de vil nedprioritere at bruge tid sammen med venner og familie. Til sidst mister familie og venner tålmodigheden med misbrugeren og vil måske ikke længere tolererer dennes opførsel. På den måde bliver forholdene ødelagt. Desværre er det de samme mennesker og forhold som misbrugeren får brug for når han eller hun beslutter sig for at blive ædru.

Genopbyg relationer efter endt behandling

En vellykket behandling efter et misbrug betyder at misbrugeren har fået et meningsfuldt og tilfredsstillende liv uden stoffer og alkohol, og her er der brug for stærke sociale relationer. Som tidligere misbruger har man først opnået rigtig succes, når man har formået at genopbygge ødelagte relationer.

En forhenværende misbruger skal starte med at undskylde sin tidligere opførsel, og her er det vigtigt at han eller hun bliver mødt med nogen forståelse, da det kan være en svær proces. Det kan være svært at stole på en person der har svigtet så mange gange før, men det får man hjælp til på behandlingscentret.  

Hvis du eller nogen du kender, er klar til at komme i behandling – så kig her https://behandlingscenter-stien.dk og kom igang i dag.

 

Flere Nyheder