Kranføreruddannelse – Bliv klar til at løfte i højden

25 May 2023
Mathilde Andersen

Inden du kan gå i gang med at løfte tonsvis af materialer i luften, skal du have den nødvendige uddannelse og certificering som kranfører. Her kan du læse mere om, hvad det kræver at blive kranfører, og hvad du kan forvente af uddannelsen.

Uddannelsens opbygning og varighed

Under en kranføreruddannelse skal du både have teoretisk og praktisk undervisning. Undervisningen tager typisk afsæt i lærebogsmaterialer, hvor du lærer om lovgivning, teknisk viden om kraner og deres opbygning. Herudover vil der også være en masse praktisk træning, som lærer dig alle kranens funktioner og øvelser på en ubemandet kran.

Krav for at starte uddannelsen

For at starte din kranføreruddannelse stilles der nogle krav, som du skal leve op til. Der er krav til alder, helbred og en forhåndsgodkendelse af din uddannelsesinstitution. Du skal være minimum 18 år gammel, og være i god fysisk form for at udføre arbejdet som kranfører. Det vil også være nødvendigt, at du har styr på grundlæggende matematiske og sproglige færdigheder.

kranføreruddannelse

Certifikation efter endt uddannelse

Når du har gennemført din kranføreruddannelse, vil du modtage et certifikat efter bestået prøve. Dette certifikat giver dig lov til at arbejde som kranfører, og er gyldigt i fem år. Efter denne periode skal du forny certifikatet, ved at igangsætte en rutinemæssig kontrol af dine kundskaber og dit helbred.

Jobmuligheder efter endt uddannelse

Som uddannet kranfører er der mange jobmuligheder inden for byggebranchen og entreprenørbranchen generelt. Der er stor efterspørgsel efter kranførere, da mange byggeprojekter og store infrastrukturprojekter kræver en kranfører. Du kan fx. arbejde på en byggeplads eller havnen, men også inden for industribranchen, hvor du kan arbejde med transport af varer rundt på produktionsområder.

Alt i alt er en kranføreruddannelse en sikker vej til beskæftigelse inden for entreprenør- og byggebranchen. Med de stigende krav til sikkerhed og effektivitet i branchen, er der brug for veluddannede kranførere, der kan løfte byggerierne sikkert og effektivt. Så hvis du er klar på at tage nye udfordringer op hver dag, og er interesseret i en praktisk og teknisk uddannelse, så er en kranføreruddannelse det rette skridt for dig.

More articles