Hvornår kan boligadvokaten hjælpe dig?

07 januar 2021
Camilla Skøtt

Overvejer du at købe en bolig, så kan du med fordel finde en dygtig boligadvokat, der kan hjælpe dig sikkert i hus. Men kan boligadvokaten kun hjælpe ved boligkøb – og hvad kan vedkommende i det hele taget gøre for dig? Det tager vi et kig på i denne artikel, så læs med, og bliv klogere på området.

For at svare på det første spørgsmål først; kan boligadvokaten kun hjælpe ved boligkøb? Nej. Faktisk kan en dygtig boligadvokat hjælpe dig, uanset om du skal købe eller sælge en bolig, og uanset om det er et hus, en lejlighed, et sommerhus eller en fritidsbolig.

Men hvad får du så hjælp til? I virkeligheden får du hjælp til alt det, du ikke selv kan overskue, når du skal bruge flere millioner på et nyt hjem; gennemlæsning af alle dokumenter, undersøgelse af forurening på matriklen, kortlægning af lokalplaner og servitutter i området og ikke mindst en gennemgang af tilstandsrapporten og eventuelt en anbefaling af en byggetekniker, der kan hjælpe dig med at vurdere, hvor mange penge der skal i boligen, før den er indflytningsklar.

Find en dygtig advokat

Når du skal vælge din boligadvokat, kan du med fordel tage et kig omkring i dit netværk; er der nogen, der kender nogen, som har gode erfaringer med den ene eller den anden? Eller dårlige erfaringer for den sags skyld?

Derefter er det en god idé at kigge på, om den boligadvokat, du har i kikkerten, er certificeret boligadvokat. Er han eller hun det, er du nemlig sikret 1) En høj service der lever op til krav fastsat af Forbrugerrådet og Advokatrådet og 2) en fast pris inden du går i gang.

Den faste pris er ret essentiel i en bolighandel, så du kan sikre dig, at prisen ikke stikker af, og så du lettere kan lægge et budget for din bolighandel.

Flere Nyheder