Futsal – hvad er det?

10 marts 2020
Heidi Kirkebække
Futsal - hvad er det?

Fodbold kender vi alle et eller andet til, og det er om nogen en sportsgren, der kan lægge gaderne øde og samle nationen, når landsholdet er på banen i vigtige turneringer. Futsal, derimod, er der knap så mange af os, der har hørt om, selvom Danmark har haft et landshold siden 2012. Det danske futsal-landshold har deltaget i både EM- og VM-kvalifikationer. 

Næste VM i futsal afholdes i efteråret 2020 i Litauen. Desværre er det ikke lykkedes for det danske landshold at kvalificere sig til at være med.

Minder om indendørs fodbold, men…
Futsal er en form for indendørs fodbold, som spilles på en bane, der har samme størrelse som en håndboldbane. Målene har samme størrelse som håndboldmål, og hvert hold har en målmand og fire spillere i marken ad gangen. Målmanden må bruger hænder i straffesparksfeltet.

 

Man bruger en særlig bold, når man spiller Futsal. Bolden er mindre end den, man bruger til klassisk indendørs fodbold, og har en betydeligt blødere inderbold, Derfor hopper den ikke så meget som en almindelig fodbold, hvilket betyder, at den er nemmere at kontrollere på banen.

Futsal spilles uden bander, og hvis bolden ryger ud af banen, sættes spillet i gang igen med et indspark.   

Højt tempo og mange boldberøringer
Der er som regel fart over feltet i en futsalkamp. Tempoet er højere end i en almindelig indendørs fodboldkamp, fordi banen er mindre og spillerne færre. Målmanden er typisk mere i spil, og markspillerne har langt flere boldberøringer, end man ser i klassiske fodboldkampe.

Navnet “futsal” kommer af de spanske og portugisiske ord for indendørs fodbold – “fútbol sala/de salón” og “futbol de salão”. Sportsgrenen stammer fra Sydamerika, hvor den stadig er udbredt i gader og stræder. I Europa er spillet særligt populært i Holland og Belgien. Her finder man store klubber, hvor der udelukkende spilles Futsal.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

Flere Nyheder