Få den rette hjælp til dine el opgaver i hjemmet med en autoriseret elektriker

08 december 2018
Astrid Pedersen
Få den rette hjælp til dine el opgaver i hjemmet med en autoriseret elektriker

Skal de elektriske installationer i dit hjem skiftes ud? Skal du have flyttet eksisterende strøm udtag – for eksempel i forbindelse med renovering af køkken eller badeværelse? Eller skal du have et helt nyt system af elektriske installationer i dit nye værelse eller din nye tilbygning til huset? Så er det vigtigt, at du rådfører dig med en autoriseret elektriker, og lader en professionel fagperson stå for udførelse og implementering. Det er nemlig yderst begrænset, hvor meget du selv må foretage dig i den sammenhæng.

Hvilke elektriske installationer må jeg selv pille ved?

Som en tommelfinger regel gælder det, at du ikke må begynde at rode med de faste installationer i dit hus eller i din lejlighed. Med ”faste installationer” menes alle de elektriske ledninger, kabler, og øvrige anlæg, som sidder fast i bygningen – altså alt det, du ikke kan tage med dig, hvis du flytter fra din bolig. Dette betyder, at du for eksempel gerne selv må skifte en pære, eller sætte nye ydre dele på en kontakt, hvid du for eksempel ønsker en kontakt med et kønnere eller mere moderne udseende, eller hvis du vil montere en lysdæmper. Men hvis du begynder at fuske med de faste installationer, risikerer du at ødelægge disse – med risiko for fatale konsekvenser.

Det er meget farlige som lægmand at forsøge sig med elektriske installationer. Du kan i allerværste fald risikere at få andre menneskers liv på samvittigheden, hvis din opgave slår fejl. En løs forbindelse kan skabe overgang, som kan føre til dødsensfarlige elektriske stød, eller brande i de strømførende systemer. Reglerne er, med andre ord, til af en årsag.

Vælg den rette elektriker til dine el opgaver

Derfor bør du vælge en dygtig, autoriseret elektriker, som har erfaring med standard el installationer, såvel når det handler om vurdering og ændring af eksisterende installationer som når det gælder oprettelse af nye. Find din el-installatører i Stevns på henrikfrost.dk

Flere Nyheder