Effektiv og langsigtet alkoholbehandling med Minnesotakuren

08 november 2018
Astrid Pedersen
Effektiv og langsigtet alkoholbehandling med Minnesotakuren

En afhængighed af alkohol, som får lov til at udvikle sig til et misbrug over længere tid, kan have alt ødelæggende virkninger på krop og sjæl. Alle, som har været i kontakt med en inkarneret alkoholiker, ved, at vedkommende som menneske er helt nedbrudt. Her skal man huske, at vedkommende ikke altid har været tung alkoholiker, en faktisk engang har været et menneske med håb, drømme og ambitioner om et rigt liv, og som på et tidspunkt har mødt et nederlag så stort, at vedkommende er blevet slynget ud i misbruget. Ingen bliver frivilligt alkoholiker. For nogle mennesker er det bare nemmere at falde i.

Hvorfor udvikler man alkoholisme?

Det skønnes, at der er omkring 200.000 svært alkoholiserede mennesker i Danmark. Langt størstedelen af disse kommer fra en barndom med et stort alkoholforbrug i hjemmet. Der eksisterer en genetisk disposition, som gør, at alkoholikere processerer alkohol anderledes rent fysiologisk. Og samtidig kan mønstre fra barndommen påvirke en alkoholikers adfærd, og evne til at takle problemer i hverdagen som voksen. Mennesker, som rammes af et misbrug, er ofte psykisk og mentalt sårbare, og knækker nemmere under vægten af hverdagsproblemer samt større livskriser. Og så er vejen til flasken pludselig ikke så lang.

Hvordan behandles alkoholisme?

I Danmark findes der en del behandlingscentre, som slår sig op på at levere en kur imod alkoholisme. Hvis du leder efter et behandlingscenter, hvor du kan finde effektiv alkoholbehandling til din alkoholiserede ven eller slægtning, bør du gå efter et sted, hvor der anvendes gennemprøvede metoder med en høj succes rate – for eksempel Minnesota kuren. Med Minnesota kuren får den misbrugsramte en behandling, som strækker sig ud over de fem uger, som er afsat til selve opholdet, og en række værktøjer til opbyggelse af et nyt liv uden alkohol.

Læs mere om Minnesotakuren og alkoholbehandling på https://www.behandlingscentersoebypark.dk/ 

Flere Nyheder