Din søvn er vigtig – brug tid og energi på at vælge den rigtige boxmadras

04 maj 2020
Emilie Ann Jacobsen
Din søvn er vigtig - brug tid og energi på at vælge den rigtige boxmadras

I forhold til hvor meget tid vi bruger i vores senge, og hvor vigtig vores søvn er for vores velbefindende, bruger vi danskere faktisk ikke særlig meget tid eller særlig mange penge på at vælge den rette seng. Mange af os har den samme madras i omkring 10 år. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge en madras, der passer godt til din krop – og skifte den ud, hvis du får brug for en anden. Hvis du går op eller ned i vægt, kan det nemlig ændre sig, hvilken form for fasthed i madrassen du har brug for. 

Når du skal købe en boxmadras, er det derfor vigtigt, at du tænker dig godt om. Du bør sørge for at vælge en, der giver din krop den rette støtte, så du kan sove komfortabelt nat efter nat. Derudover bør du selvfølgelig også tænke grundigt over, hvilken størrelse du har brug for. Det er vigtigt, at du har plads til at brede dig, men hvis du ikke bevæger dig så meget om natten, kan en mindre seng selvfølgelig være fin. 

Du bør derfor se din seng som en investering og være villig til at bruge de penge, som det kræver, for at du kan gå en god seng. På den måde er du sikker på, at du kommer til at få en god søvn. Har du mulighed for det, kan det derfor betale sig for dig, at du bruger lidt ekstra tid på at spare op til sengen. På den måde får du en, som du kan have glæde af i meget længere tid, end hvis du bare går med en billig model. 

Se det derfor som en investering og prøv for eksempel at udregne, hvor meget du kommer til at bruge per nat, hvis du køber en seng i god kvalitet, der for eksempel kan holde i mindst 10 år. 

Flere Nyheder