Betonelementer er kommet for at blive

20 May 2019
Anders Lundtang Hansen
Betonelementer er kommet for at blive

Betonelementer er nok ikke lige den type af varer, man lige forestiller sig, at man kan have brug for i mange forskellige sammenhænge.

Men efter dette effektive element blev skabt, som både er rubust, men fleksibelt efter forholdene; holdbart, nemt at skære til (med det rette værktøj), let at forarbejde, solidt og let at flytte (med den rette transport), så har det været et foretrukkent element at bygge med især de seneste 60 til 70 år.

De fleste tænker jo på betonbyggeri som noget negativt, fordi man kalder det anonymt og noget, som er hurtigt bygget uden stor sjæl, personlighed eller noget, der gør, at det skiller sig ud.

Dog kan det også være at ses som noget positivt. Vi kan jo ikke alle leve i stråtækte huse med bindingsværk fra 1600-tallet langt ude på landet.
Den slags er dyrt at forsikre, det er svært at varme op, det er en brandfare i sig selv, og næsten alle reparationer og tilføjelser til huset skal specialfremstilles, fordi den slags ikke bliver lavet mere.

Når man har at gøre med betonbyggeri, så kan det næsten gøres på samlebånd og både med at være forholdsvist fremtidssikret og tilpasset de elementer, man ellers skal supplere med. 
Dette gælder både ved beboelse, broer og andet, man kan lave med beton.

Især bygningerne holder tæt på varmen, er økonomiske at varme op, og fordi man kan lave mange især lejligheder på denne måde med kort varsel, så kommer man hurtigt beboelsesproblemerne til livs, når der sker store tilflytninger i egnsområder, når der er lange ventelister på andre beboelsesområder, eller studerende flytter til og fra byer.

Ingen siger jo, man skal bo i den slags betonbyggeri hele livet, men hvis man ikke har alt for mange penge at rutte med i en periode, kan man ofte finde et betonbyggeri at bo i til en forholdsvis billig husleje.

Vil du blive meget klogere på det at skabe betonelementer, så skal du læse videre her: http://praefa.dk/

More articles