Kan du frit bruge mobildata i EU?

18 March 2020
Cecilie Mortensen
Kan du frit bruge mobildata i EU?

Det er efterhånden ikke mange år siden, at det kunne være en rigtig dyr fornøjelse at have mobilen med i udlandet. Dette gjaldt i høj grad, hvis man brugte data i udlandet. Det kunne være til alt fra at tjekke mails, gå på sociale medier eller generelt bruge internettet fra mobilen. Du har måske også hørt om de tilfælde, hvor privatpersoner endte med dyre regninger i forbindelse med en tur til udlandet – og dette er naturligvis ikke noget, som man ikke ønsker at opleve. Derfor indførte EU tilbage i 2017, at teleselskaber ikke måtte opkræve ekstra for data, sms, opkald m.m. i begrænsede mængder. Dette gjaldt for de 28 EU-lande. 

Dette skal man holde øje med 

Men er der nogle huller, som man skal være opmærksomme på i denne ændring? Det korte svar er ja. Det gælder især, hvis ens teleselskab har ændret ens abonnement, så det nu er nationalt, uden at man selv er opmærksom på det. Dette skal man primært holde øje med hos de aller billigste teleselskaber. 

Derudover skal man naturligvis være opmærksom på, at der ikke er adgang til ubegrænset data, når man rejser i EU – man kan derfor med fordel stadig koble sig på wi-fi de steder, hvor det er muligt.

Når dette er sagt, så giver det flere muligheder, at roaming-priserne i EU er gjort de samme som i Danmark. Det betyder nemlig, at man ikke skal tænke så meget over, hvordan man bruger mobilen. For det kan nemlig være ekstra rart, at man har mulighed for at kunne kommunikere med dem, man rejser med, eller med dem derhjemme. Mobilen er nemlig en af de ting, som alle nærmest altid har med sig rundt – og derfor er det en stor bonus, at man som EU-medlem kan bruge mobilen, nærmest på lige vilkår som når man er i Danmark. 

Hvis du er interesseret i tech-information generelt, så er denne blog helt ideel for dig: https://techglad.dk/ 

Tjek også disse sider:

https://techglad.dk/
https://netbloggerne.dk/
https://cybernyt.dk/
https://cyberblog.dk/
https://netbloggen.dk/
https://techystuff.dk/
https://itverdenen.dk/
https://teknisk-nyt.dk/
https://tekniske-nyheder.dk/
https://AltTech.dk/
https://TechMonkey.dk/
https://ozan.dk/

More articles