Du kan ændre din psykisk usunde livsstil med terapi

10 March 2020
Astrid Pedersen
Du kan ændre din psykisk usunde livsstil med terapi

Psyko-motorisk terapi er for dig, som ikke føler at din krop og dit sind er i balance. Det kan være, at du i lang tid har lidt af kronisk stress, og nu er i behandling derfor.

Når vi får stress, vil kroppen på alle mulige måder prøve at advare os – men mange har en tendens til at ignorere kroppens signaler og bare knokle videre. På et tidspunkt mister vi følingen med kroppen, og så er det, at det går galt.

Stress har en utroligt nedbrydende virkning på såvel kroppen som på sindet, sjælen og de kognitive egenskaber. Til alt held kan det med psyko-motorisk terapi i mange tilfælde lykkes at genskabe den sunde og naturlige forbindelse mellem disse elementer. Samtidig kan man gennem psyko-motorisk terapi opnå en højere grad af krops bevidsthed og en øget opmærksomhed på kroppens signaler.

På den måde vil man have nemmere ved at navigere uden om fremtidige stress fremkaldende situationer, og bryde uhensigtsmæssige tanke og handle mønstre.

Psyko-motorisk terapi – for dig med fysiske og psykiske traumer

Psyko-motorisk terapi er også velegnet for mennesker, som har oplevet voldsomme traumer. Har du for eksempel været ude for en trafik ulykke, som satte sig fysiske spor i form af men og ar på din krop? Så kan du være sikker på, at kroppen husker denne begivenhed, selv om du måske ikke selv gør – så at sige.

Mange mennesker, som har været indblandet i svære ulykker, beretter år efter om følelsen af uforklarlig angst, blackouts og pludselige humør svingninger. Disse kan meget vel være forankret i kroppen, som ikke har fået bearbejdet sit traume, selv om brækkede knogler og sår er helet, og du måske har snakket med en psykolog. Her kan psyko-motorisk terapi være til stor gavn, idet terapien kan blive kroppens talerør, og du kan få kontakt til de sider af dig selv, som måske er blevet gemt væk.

Du kan få flere tip til mental og fysisk helse på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

More articles