Hvornår er det en god idé at tage et forbrugs lån?

Hvornår er det en god idé at tage et forbrugs lån?

Et forbrugslån er velegnet i perioder, hvor økonomien er stram, og du har brug for at få dækket en uforudset udgift opstået på baggrund af en akut situation.

Måske har du altid lært, at man skal sætte tæring efter næring, og ikke gældsætte sig unødigt. Dette er også rigtig gode råd – men der kan være situationer, hvor selv den bedste økonomi kan lide overlast, og det mest vel tilrettelagte budget skride i sømmene. Forstil dig blot, at der i en måned, efter at alle regninger er betalt, indtræffer begivenheder som kræver øjeblikkelig finansiel opmærksomhed. Det kan for eksempel være, at bilen bryder sammen samtidig med at du knækker en tand eller en mister en plombe – og køleskabet vælger at sige farvel og tak.

Måske har du råd til at fikse én af tingene, måske to – men måneden kan godt gå hen og blive lang, hvis du skal leve uden enten transportmuligheder eller nedkølet mad, eller skal gå rundt med en knækket tand indtil der atter går penge ind på kontoen.

I en sådan situation kan der være en vis ræson i at optage et hurtigt lån. Du bør dog være opmærksom på, at det skal betales tilbage igen. Hvis du ikke opretholder din del af låne aftalen, det vil sige overholder fristerne og betaler dine afdrag, kan det ellers billige lån godt risikere at blive dyrt. Så løber der nemlig strafrenter – også kendt som mora renter – på, og i mange tilfælde også ekstra gebyrer.

Når en låntagers økonomi vælter, er det som regel en konsekvens af, at vedkommende ikke har betalt af på sit lån.

Vær ansvarlig, når du optager et online lån

Der er den kæmpe fordel ved at optage et lån hos Ikano Bank, at du selv kan styre lånet, og samtidig få et overblik over afdragenes størrelse og omkostningerne ved dit lån, ved hjælp af den online låneberegner. Læs mere, og lån penge online, på ikanobank.dk